lördag 16 januari 2016

Lördag em/kväll.

Ja då ticka dagen på jobb förbi. Efter de blev de hem för att göra taco med familjen. 

Mätt o belåten så begav jag, Jaz o Selma oss till sjukhuset o hälsa på Mojjan. Såklart blev de precis i sluttampen på deras middag, så hela dagrummet var typ fullt. Vi vänta tills de flesta var klara sen slog vi oss ner. Mamma blev sugen på kaffe o ville ha en kopp, så tog en kopp tillsammans med henne. 

Den gubben som satt vid samma bord som mamma hade talsvårigheter, vilket jag la märke till redan när vi kom. Han försökte göra sig hörd när sköterskan kom. De roliga va att fast de mesta va bara läten så förstod jag att han ville ha kaffe ned mjölk o 2 bitar socker. Sköterskan tacka för min tolkning o sa att hon inte förstod han. Någon minut senare   Titta han på sitt glas och försökte få fram ett läte igen, denna gången tolka hon de som juice, men nej fick han fram o gjorde lätet igen. Han titta på mig precis som om jag inte jag kunde tolka, sa då till sköterska att jag tror han menar julmust, ja sa han o log.... Mamma sa - e de efter din brukare du förstår han så bra? Vet inte, men de kändes som han tyckte de va en lättnad när jag fick fram vad han mena. Stackaren kan inte ha de lätt. Försökte ändå föra en konversation då han kändes väldigt ensam. Fick fram att han legat inne sen igår. O lite annat. Sen kom en annan anhörig tillbaka till dagrummet för att hämta jackan. Återigen försökte han säga nåt, och kvinnan förstod inte. Sa till henne att han undrar om du ska hem! Och hon svara han såklart. Sen efter jag pratat klart med mamma o hjälpt henne med en sak, var de även dax för mig o tjejerna att åka. Då fråga han om jag o flickorna skulle åka... Ja vi ska oxå bege oss nu. Fick då i svar att jag skulle köra försiktigt och skulle tänka på att de var halt. Gav mamma en kram o gick även bort o tog gubben i näven då han sträckte fram den. Klappa han på axeln o sa att han får ha en trevlig kväll. Sen hörde man mamma säga att jag va hennes dotter efter vi gått. 
Visst fick man en tankeställare. - tänk om man hade haft tid o kunna hjälpa de som inte kan göra sig förstådda el är ensamma. Hans leende gjorde hela kvällen. Men nog om de. Efter sjukan var de hem. Jaz o Selma gick ut en sväng för att åka pulka o jag sj hamna i soffan. Hade gärna haft mer ork över till att pilla här hemma, men orken e noll. Blev lite chips o dippa när töserna kom in, o jag har tagit mig en go kall öl.

Har en känsla av att jag kommer lägga mig tidigt idag, men de återstår ju att se.
Men till alla er som läser... Ha en mysig kväll o va rädda om er. 

Puss o kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar