torsdag 29 september 2016

Torsdag

Sorry för dålig uppdatering idag. Har varit hemma med tösen. Men har själv mått dåligt. Så har blivit en del sömn. Frösit, näsan runnit, ont i skallen o illamående. När de värsta la sig gick vi ner o handla fika o gick bort en runda till Mami. Sen var de hem o laga mat till gubben tills han kom hem från jobb. Därefter har jag packat inför imorn då jag o Nettan beger oss på en oslokryssning. Har även varit på väla o Elgiganten för att leta efter rätt laddare till Jaz data. Resten av kvällen har varit lugn men känner de börjar dra i ögonen. Så blir väl kudden snart. Så ha de fint o sov gott när de väl blir dax för er 


tisdag 27 september 2016

Onsdag

God morgon vänner. E de någon mer än jag som tycker det e jobbigare att gå upp på morgonen när de e så mörkt?
Har sovit som en kratta i natt. Bara legat o vredigt o vänt. Men upp kom jag o nu sitter man här med kaffekoppen. Jobb står på schemat idag, sen börja småpacka väskan till helgen. Nu dax att få upp min lilla huligan. Ha de fint.

Tisdag

Stoppa tiden. Kaos i skallen. Nu tycker jag allt springer iväg och känns som det e mycket som händer på kort tid. 
Var mörkt o trist att vakna idag. Men upp kom vi och iväg till skola o jobb. Idag Fick jag börja tidigare då jag fick åka ifrån jobbet en runda för en röntgen tid. Men innan dess var de strul med bokning, konferans resa, personal på jobb o massa annat. Men de löste sig och allt blev rätt till sist. Röntgen gick oxå bra tror jag. Svar om ca en vecka, så hoppas innerligt att skiten inte växt. Har den det så e de på tal om att sätta in cellgifter i förebyggande syfte. Men såg hur det bröt ner min pappa, och det är verkligen inget jag vill gå igenom om det absolut inte är nödvändigt. 
Efter jobb var de hem och göra pannkakor. Efter de blev de till netto o handla till mamma, sen till henne o betala hennes räkningar. Har även försökt få uträttat ett annat ärende angående en överraskning till mamma. Så hoppas de går i lås. Men ska få veta imorn mest troligen. Sen i all hast var de ringa hem o be dottern gå ner på parkeringen då de var dax att köra henne till scouterna. Så där e min tös nu. Jag själv har landat med rumpan i soffan för en kort stund men ska snart bege mig till stan igen o hämta tösen. 1,5 timme går fort. Dagarna  tickar oxå iväg till min o nettans tripp med oslobåten . Ska bli skönt o släppa allt för en helg. Men sömnen e alltid upp o ner på den båten, haha!
Hoppas innerligt att det inte blir sjögång som de blev sist. För då trodde jag fan att båten skulle ge upp så mycket som de gunga. Nu blir de fortsätta här, men ha de fint allesammans.

Puss o kram

måndag 26 september 2016

Buzzador / vårtplåster.


Lämna igår in min slutrapport för Salvequick vårtplåster som jag haft äran att buzza/pröva. Som så många andra barn har min dotter haft en vårta på undersidan av sin fot som vi haft problem med en längre tid. Har testat massa medel men ej fått bort den. Idag kan jag så gott som säga att den nästan e borta. Det som återstår är nu endast en liten prick, och dottern känner inte av vart vårtan varit. Kan rekommendera er att testa om ni har någon vårta ni vill ha bukt med.


söndag 25 september 2016

Måndag morgon

Ja god morgon vänner. Man märker klart o tydligt att det börjar bli mörkare o mörkare. Det är såpass mörkt när man går upp så att lamporna får tändas. Nu sitter man här med sin kaffekopp och har varit inne o sagt god morgon till tösen. Har även lagt fram kläder...så ska bli kul o se om hon orkar gå upp själv eller om man ska behöva tjata för att hon ska bli klar. Idag kom även bekräftelsen på varför jag inte mått toppen de 2 senaste dagarna. Min så kallade (enligt gubben) feministveckan starta idag. Så nu kan de bara bli bättre. Idag står jobb som vanligt på schemat, sen är det inget mer bokat idag vad jag vet. Imorn är det jobb, röntgen (kolla tumören) och scouterna för Jaz. Så ska försöka ta till vara på att bara vara i eftermiddag, men lättare sagt än gjort. För de som känner mig vet att jag oftast inte sitter still. Men en vacker dag kommer de säkert straffa sig, för det e så de brukar bli i vår släkt. Men nog pratat om de... Positiva tankar, så ha nu fint och va rädda om er. Ny vecka och nya tag, så lika bra att göra det bästa av de. 

 Puss o Kram


Söndag

Ja efter dagens arbete var de raka vägen till lillebror o Sara. Där var de play dejt med Sara, ellie, Nettan o nellie. Drack kaffe o fika o hade de mysigt. Ingela kom oxå förbi en runda. Klockan sprang iväg och jag/vi tacka för oss och jag var tvungen att bege mig hem för att tvätta. Samtidigt som jag slängt in första maskin känner jag att min skalle inte e på min sida. Efter första maskinen blev de få i sig käk, som blev tacon Jaz o Stoffe fixat innan när jag va iväg. När man sen va klar med de vart de ner till tvättstugan igen. I samma veva bestämde jag mig att avboka resten av tiden då min migrän börjat tillta. Deckade i gubbens knä en runda tills Mami ringde o ville prata lite. Därefter var de hämta sista omgången tvätt. Sen nu sitter jag i soffan o skall skriva klart detta innan kudden kallar. Imorn är det en ny vecka med nya tag som gäller. Så med de sagt önskar jag er god natt....
 Puss o kram på er!

Lördag

Ja de blev inte nåt mer inlägg igår då allt gick så snabbt efter jobb att jag inte hängde med sj. Precis innan mitt arbetspass sluta så kom mina hjärtan cyklandes till jobb. Det var ju dalhems dagen, så Jaz fick kolla lite vad som fanns innan vi begav oss hem efter jobb. Hon fuska o lasta in sin cykel i bilen medans gubben cykla hem. Väl hemma var de att packa ihop sina likörer o annat för kvällens drink kväll med Sara o Annika. Skulle sen lämna de hemma hos lillebror o de, men de var på Ikea o lasta möbler. Så jag styrde kosan dit o satte drickan i bilen och hjälpte till att lasta. Ringde därefter hem o förvarna att de kunde göra sig redo för att cykla till Sara o lillebror. Så väl hemma var de på cyklarna o cykla mot stan. De roliga var att vi lyckades komma precis som de själva var klara handlingen, så möttes nästan utanför deras port. Klockan sprang iväg o Annika o Peter kom. När alla var samlade blev de beställa mat från Vietnam bamboo. Men personligen är de nam jai thai som e vår favorit fortfarande tror jag. När maten sen fått sjunka, var de dax att blanda drinkar. Orgasm, rosa pantern, blå lagunen, san fransico m.fl. Men gott var de. Glömde bort att fotografera drinkarna, men fick med en alkoholfri som tösen fick. Rent över lag var kvällen både mysig o rolig. För finns väl inget bättre än att vara med familjen? O älskade ellie...hennes skratt o hyss fick en att vara sysselsatt under kvällen. Runt 22.20 styrde vi kosan hemmåt då jag hade ett jobb idag som vänta. Kom dock inte i säng direkt, men somna gott när de väl va dax. Idag vakna jag innan klockan ringde förvånansvärt nog. Gjorde en kopp kaffe och begav mig sen till jobb. När jag sen e klar idag blir de taco till middag, sen ska jag iväg på fadderdejt med mina små minsta gryn Nellie o Ellie. *Älskar er* Även tvätt 18-22 står på schemat, och en tur på cykeln. Så känslan är att jag kommer även somna gott i natt. Ha de fint och hoppas ni haft en trevlig helg. 
 Puss o Kram på er.

lördag 24 september 2016

Dalhems dagen


Helt slut i rutan ...

Ja att man trodde de skulle vara någorlunda lugnt igår efter jobb va bara en dröm. Då jag innan på jobb hade skickat till gubben att de skulle handlas blev de ett samtal från han när han slutat. Han ville jag/vi skulle vara klara tills han kom så vi kunde ta handlingen direkt. Så plockade ihop panten o fråga tösen om hon ville med o handla...men nej! Så gick ner och åkte iväg till maxi o handla. Efter vi va klara där, blev de en runda till Väla för att införskaffa en dataladdare till tösens data då hon lyckats förstöra den. Sen vart de hem o packa upp och fixa käk. Då jag ville skoja till de , blev de lite rebusar och en lek för att hitta/få laddaren. Skitglad blev hon, men de vände snabbt när vi insåg att de va fel laddare. Så med 45 min kvar tills Väla stängde blev de slänga sig i bilen och ut där igen. Denna gången blev de rätt. 
Efter väla blev de in på Willys för att handla till mamma. Så när vi var klara med handlingen blev de hem till henne och hjälpa till där. Sen Så spenderades resten av kvällen i soffan, och kl 22 var jag så slut i kropp o knopp att jag gick o la mig. Somnade direkt och vakna utvilad idag. De roliga för en gångs skull var att hela familjen var vaken innan jag begav mig till jobb. Har även hunnit med frulle/fika med Sissi o William denna morgon. Vad som händer senare idag återstår att se... 
 Trevlig helg på er....

fredag 23 september 2016

Full rulle..

Som jag skrev innan i morse var de dax för dusch och fixa klorna. Så blev de oxå. Efter de blev de hjälpa Sissi o Thomas med lite pappersarbete inför övertagandet av deras butik på Väla. O kan med handen på hjärtat säga det e ju inte lite papper som ska vara i sin ordning och skrivas under. Men när de va klart blev de luncha med Sissi på Big Buddha. Så gott, men fasiken så mätt man blev. Styrde kosan sen mot jobb, o här sitter man nu. Planerar middagen ikväll, men vet inte riktigt vad jag ska hitta på...haha ...har bara kommit fram till att jag vill ha en god drink o chips o dippa ikväll. Verkligen inget min diet behöver, men e bara sååå sugen. Så ikväll får de bli de. Lite lutar åt att det blir taco ikväll. Sen var de även tänkt att jag skulle ta min runda på cykeln, men vädret har ju överraskat med regn, så blir att jag får väl hoppa över de om det inte blir uppehåll. För har inte hunnit skaffa stänkskärmar till den, så vill inte bli dyngsur innan jag kommit halvvägs. Fick även veta att någon inte kunnat kommentera, så hoppas jag har löst det nu. Annars får ni hojta till på min Fb el något annat sätt så jag får en chans att rätta till de. För vill att alla ska ha sin rätt att säga sitt.
 Ha de fint sålänge... 
 Puss o kram


torsdag 22 september 2016

God morgon fredag

Ja god morgon på er. Man märker klart o tydligt att de börjar bli kallt ute på morgnarna. Då jag har en god artad tumör i huvudet ska jag inte sova allt för varmt, så har sovrums fönstret alltid öppet. Men idag låg jag o krama täcket extra hårt. Fick iväg tösen utan några gnäll idag, så härligt. Nu sitter man här med kaffekoppen o kollar husprogram på tv o drömmer sig bort. 
Har även fått sällskap av min håriga tös Grynet. Men ska snart göra mig klar. Dusch o fixa naglarna står på schemat. Sen i eftermiddag är det jobb som står på schemat. 

Så trevlig fredag på er!


Tors em/ kväll

Ja då har man jobbat sina timmar. Sen blev de hem för en smörgås o sen iväg. Har varit barnvakt åt Nellie, Elin o Joel ikväll. Även Sissi o William kom förbi en runda. Så var fullt hus. Ibland glömmer man hur höga toner små människor kan ha, haha!! Men allt har gått bra. 


onsdag 21 september 2016

Torsdag morgon

Ja seg e nog förnamnet idag. Har försökt få upp tösen men utan resultat än. Är en liten stund kvar tills hennes buss går. Sj sitter jag med en kopp kaffe i hopp om att piggna till. 
Kan nämna att jag e stolt över min gubbe  o tös som joina cykelrundan igår. Blev 17km totalt. Det e ju inte kända för att engagera sig i sådana saker precis. Men de klara de galant. Ska bli kul o höra o tösen nämner nåt om träningsvärk idag. 
Med de sagt så ska jag fortsätta med morgonsysslorna här. Ha de fint allihop. 
Puss o kram 

Vardagsmat

Ja de e en sjuk värld man lever i. Var o varannan dag så läser man skit som hänt i närheten. Denna dagen var det att de hitta en kvinna i 35 års ålder död o brinnandes utanför bårslöv. Förra veckan dödskjutning i ett område mellan mig o där min lillebror m familj bor. Sen i slutet av mitt arbetspass kom ambulanser och kör in vid huset där jag arbetar. Vet ej vad de gällde, men får man väl höra sen. O för nån vecka sen blev ibbe sköten på söder.
Kan man önska sig fred på denna jorden?
Hade det ens varit möjligt?


Dålig uppdatering.

Fullspäckad helg, o blev delvis inte som man tänkt. I fredags var de jobb, städa hemmet, lämna Jaz o besök av Nettan m familj. Sen bestod resten av helgen av thaikäk, vikingmarknad, besök hos svägerskan, tona håret, glass på Sofiero, tvätta till Mojjan,hälsa på nellie och brorsan m familj, kolla Hugos hockeyträning, hämta Jaz.... Ja de e väl en del av de man hann med. Var tänkt ja skulle hunnit med en Tura o haft tosse o Ahmed på besök...men där gick jag nit. Men kommer fler turer. Måndagen bestod av jobb o kalas hos Sara. Åt tårta o hämtmat. Sen igår var man på två systrar med Sissi, Nettan o nellie. Var även en runda på lager 157 i Höganäs, sen mm outlet o sist men inte minst en runda på Väla. Gårdagens eftermiddag blev lämna Jaz på scouterna o handling, sen laga mat. Så full rulle ... Idag e de åter jobb på schemat... Låter bilderna tala lite för helgen. 
Ha de fint. 

 puss o kram

måndag 19 september 2016

Nitlott

Ja då fick jag veta att de blir ingen bloggmiddag för min del i Kristianstad. Visa sig att man skulle va en i mängden som de skulle dra lott om. 
Trodde de tog in personen vartefter de visa intresse. Men FEL!
Jaja, shit Happends. Märkt att det oftast går hand i hand i de inre kretsarna när man ska hamna på något.

torsdag 15 september 2016

Kärleksfull gubbe.

Ja igår blev de lättare käk för oss alla då vi hade en tid att passa. Det var dax för tösen att börja på scouter. Körde ner till hamnen då det skulle vara samling där. De delades in i grupper beroende på vilken ålder de hade. Efter de fick vi veta att de skulle hålla på till 20, så jag o gubben valde att uträtta lite ärenden, men prata först en stund med Angelika som oxå hade sin son på scouterna. Vi tog varandra i handen o börja gå mot bilen. Men hann inte gå speciellt långt förrens man hör en röst säga -ursäkta, ni där! Jag o Stoffe tittar på varandra o ser en äldre man sitta ensam på en bänk o peka mot oss. Vi stannar till o vänder oss mot gubben. Han börja sen berätta... - Jag blir så glad o rörd till tårar när jag ser er två. -Jasså hur kommer de sig? Sen börja han berätta sin story om livet. Han heter Ernst Andersson, o halvfransk. Hans farfar var handskmakare o hade en butik på fredriksdal. Han berätta även att denna butik finns kvar inne på fredriksdal i närheten av den lilla butiken. Dock är den nu k-märkt och tillhör kulturarvet. Han berätta även att när han på 5o talet träffa sin kvinna genom sjukhuset. De gick ut o kvinnan hade första gången med en vän som förkläde, men dagen efter fick han en ny chans. Då var de ensamma. Tydligen var hon oxå fransos så de var det franska språket som talades. Han berätta sen att denna kvinna förlova han sig med vid nyår...ja sen blev de även giftemål. De fick 2 söner o de är idag båda 50+, o sen har de blivit 3barnbarn som idag var 20+. Om jag fatta de rätt så bor de alla i Stockholm idag men han har god kontakt med de. Han berätta sen oxå att se mig och min gubbe på samma kaj hand i hand fick han att minnas. I samma veva berätta han att han förlorat frun i cancer. Han avsluta de hela sen med att vi skulle ta hand om varandra ... Jag Klappa han på axeln o tacka för han berätta sin story och att vi skulle va rädda om varandra. När vi sen gick därifrån hade vi något att prata om. Jäkligt gulligt av han men samtidigt hjärtskärande då han kändes så ensam. När vi hamnat i bilen blev de handla Saras present, sen tillbaka till hamnen. Där satt vi o invänta den sista halv timmen innan de skulle sluta. Jaz tyckte de va kul, så nu e hon inskriven på scouterna. Ja sen blev de bara en lugn kväll. Idag var de bara upp o försöka göra de bästa av dagen. Inga bokade planer i eftermiddag varfall. Man tills dess får ni ha de fint.
 Puss o Kram

onsdag 14 september 2016

Tisdag/onsdag...

Ja då vart de onsdag idag. Missade att skriva igår. Blev en vanlig arbetsdag, sen handling direkt efter jag slutat. Sen var de bara att börja på maten. Både gubben o tösen blev nöjda och jag själv nöjde mig med en burgare från gårdagen. Efter middagen blev de vila för gubben o tösen valde att vara osocial. Försökte få med henne ut på en cykelrunda, men utan några framgångar. Någon som däremot nappa va lillebror, så han mötte upp vid cykelvägen utanför huset, sen var de iväg. Då han kom på att han glömt dricka blev de Lidl på Lussebäcken. Sen ville han cykla vid Ramlösa brunnspark, men delar av de området hade jag redan någon dag innan utforskat, så va väl kanske inte de alternativet som va på topp. Men ville ha lillebror nöjd, så blev upp för backen mot ättekulla. Och den backen kan ju döda... O de hörde man lillebror klart o tydligt påminna en halvvägs. Bakom mig hörde jag bara -syrran jag e helt slut redan. Men svaret blev att de va bara att kämpa på. Sagt o gjort kom vi upp utan stopp och in på Ramlösa område. Sen blev de cykla sick sack där inne bland husen. Till sist va vi inne vid Brunnsparken o källan. Där blev de terrängkörning och de va inte de lättaste när man skulle ner...för brorsans del va de full fart ner om backarna, medans en annan bromsa med jämna mellanrum med rädslan att slå omkull med cykeln som jag gjorde som liten. O den olyckan sitter kvar i minnet än, för jag vet hur skadad o ont de gjorde. Men de gick bra och vi valde att pausa o dricka lite. Styrde sen kosan ut från källan o sen hemmåt igen. Svettig som man va blev de duschen o chill i soffan resten av kvällen. Något som ytterst sällan inträffar var att alla va i säng innan 22. Men vad jag vet vakna alla utvilade. Blev kaffe direkt när man vakna o sen försöka få upp tösen, då hon ville ha håret lockat till sin skolfotografering idag. Så sagt o gjort hann jag klart i tid. Hon verka nöjd så jag hoppas de höll till fotografering va klar. Hann även ta en kaffe med Nettan o familj denna morgon. Alltid lika mysigt. Ja annars idag står inte mycket på schemat. Blir fixa käk till de och jag ska väl ut en runda på cykeln idag igen då vädret e toppen. Sen därefter har jag inte en aning. Så ha de gott så hörs vi igen ..... 

Puss o kram