söndag 30 oktober 2016

Helgen..

Ja fy vad jag e trött. Typ 100 sysslor o ingen sömn. Man känner verkligen hur slutkörd man e. I fredags var de som sagt lämna tösen, handla o fixa baserna till smörgåstårtorna. Sen lördag morgon var de ställa klockan så man kom upp i tid för att fixa lokalen som vi skulle fira mamma i. Efter de var de göra de sista på smörgåstårtorna o sätta ner de o dricka m.m.
Sen därefter var de hämta lillebror o handla blomma till mami. 
Ja sen var de bara för de andra att bege sig till lokalen o jag själv gick bort för att hämta mami. Svag som hon va var hade hon inte ork, men gick dit. Glatt överraskad blev hon. Så firade henne innan hennes egna beslut om sjukhus o ambulans kom. Så under tiden jag plocka undan o städa av hjälpte mina bröder mig så mamma kom in till sjukan. Därefter var de hem till hennes lgh med  presenterna o rullstolen. 
Men hann bara innanför dörren när mobilen ringde. -hej, mamma har försökt då tag på dig. Jaha, vad nu? Då va de mami  som ville hem från sjukan fast de ville ha kvar henne. Så med några sprutor o piller blev de hämta rullstol o in på sjukan för att hämta henne. Redan då va man slut o huvudet börja säga ifrån. Blev hem o förbereda trippen, men den blev framsköten. Så tog alvedon o la mig. 
Sen idag va de upp o invänta lillebror, sen  iväg. Handla lite go dricka sen va de hem.
Väl hemma blev de packa av o sen hämta Jaz. Därifrån blev de sen raka vägen till billeberga o kolla spökvandringen. Sluta med att de va jag som blev skrämd denna omgången. Efter spökrundan blev de hem, o här sitter man nu helt slut i rutan. Skall gå o lägga mig så fort detta e klart, för sen har man  jobbvecka att se fram emot. 
Så hoppas ni alla haft en bra helg. 
Puss o kram


fredag 28 oktober 2016

Fredag....

Blev handling igår då jag märkte de saknades en del nödvändiga saker. Blev även en tur med Binis till godbiten för lite kakor. Redan där börja min tös humör spåra ut. De fortsatte hela kvällen, så la mig tidigt då jag var helt slut. Idag vaknar jag av att jag har förbrukat all min data (jazmine) på. Obildning, så nu har jag bara ipaden att klara mig på tills månaden är slut. Men med tanke på hur mycket man har i mobilen, så är de bud på att fylla på nätet kanske. Har hunnit med frulle med Nettan o nellie idag. Kan ju berätta att det är jazmines pappa helg men har verkligen visat sitt missnöje, o idag tog hon beslutet att åka hem. Så fick ringa papi o Linda o berätta att hon ej dyker upp idag utan kommer imorn en runda. Vill inte tvinga henne,men vill att hon ändå ska ha en relation till sina syskon. Hennes lillebror gråter verkligen efter henne ibland när de ska gå skiljde vägar. Men jag hoppas de kommer bli bättre. kan även förstå Jazmine när man frågar om vad de e som får henne att hoppa över umgänget med pappa o hans familj. Men nog talat om de. Idag skall saker fixas inför morgondagen. Så kommer ha fullt upp. Mer om det imorn då jag inte kan avslöja alltför mycket här i bloggen. Men ha en fin helg alla o var rädda om er. Puss o kram

onsdag 26 oktober 2016

Sjuk....

Ja jag har inte mått bra så därav inga inlägg. Men livet har fortsatt o saker har ändå blivit gjorda. Jobb är en av alla. Tösen var på scouterna i tisdags. Igår blev de kolla lite skor som ska införskaffas. Blev även en dejt med tösen... så vi köpte med mat o satte oss i Råå o käka. Samtidigt i allt detta har bilen strejkat igen. O en massa andra kommande saker väntar. Idag står ärende till sissis butik på schemat. Bilen ska kollas upp. Jobb. O efter jobb är det utvecklingssamtal för tösen. Sen hem o fixa käk m.m så är knappast sysslolös.
Ha de fint vänner ...



måndag 24 oktober 2016

Helt slut i rutan

Ja snacka om att mab e helt slut. Höll på att somna på jobb. Så la mig direkt när jag kom hem för att vila. Vakna runt 18 o kom på att jag skulle hämta Harry i bårslöv till mamma. Så körde dit och fick det avklarat. Han hitta lådan direkt och varit kelen o nyfiken. Så mamma är som ett barn på julafton.
Men lille Harry e världen goaste. Fick puss direkt när man kom. 
Varfall, när man var hemkommen igen var de bara att börja göra pannkakor på dotterns begäran. Så det e vad de blev till kvällskäk här. Dottern har duschat o gubben har hängt upp tvätten. Jag själv funderar på att gå o lägga mig redan. För helt slut i rutan. Hann även träffat mina pinglor idag.

Ha de fint.


söndag 23 oktober 2016

Ny vecka o nya tag

Ja god morgon vänner. Måndag och ny vecka e här. 
Kan säga att det var segt att gå upp. Men som alla andra dagar har man plikter som kallar. 
Skall strax iväg på frulle o sen jobb. Skall även ta mig i kragen o skriva ner sysslor o ärenden man har att göra denna veckan. 
För känner att det e lite mycke som händer runt om just nu o jag har verkligen  inte koll på allt. 
Så hoppas på de bästa o allt går vägen.
Ha de fint ....

Vad ska ni göra idag?


Veckans slut

Ja någon handling på väla blev de inte. Hem o duscha, sen raka vägen till Willys o brorsan. Där tog maten sin lilla tid. Men gott va de. Men fick ändå känslan av att de vanliga lasange plattorna blev mjukare än dessa färska. Jag måste bara säga att Gud va glad jag e för dessa syskonbarnen. Ellie e den jag hade äran att få leka med idag. Från den lilla blyga o glada tjejen är hon idag en envis o sprallig tjej som vet vad hon vill. Hon utvecklas för var gång man ser henne. Efter mat o lekstund blev de kaffe o apfelstrudel. För er som inte vet är Apfelstrudel ett tyskt bakverk med äpple o russin i smördeg.
Ingela som är faster till min svägerska kom oxå på besök, så vi satt o prata lite innan vi begav oss hem. Seg som varit ikväll blev de ingen lång stund i soffan. Nu ligger man i säng o redo för att sluta de blå. Imorn är de åter dax att jobba.
Känner mig helt slutkörd, men bara att hålla ut.
I veckan är de lite allt möjligt som ska hända. Jaz ska På scouter, utvecklingsamtal på skolan, förbereda lite käk inför lör m.m men mer om de i de andra kommande inläggen.
Ha de fint o sov gott. 


Söndag

Ja då va snart denna helg över. Vakna upp pigg för en gångs skull. Klädde mig o hoppa över kaffet, för skulle köra Emelie från jobb till knutan. Blev sen frulle med sissi o William. Där blev man vittne till olycka, men va ingen stor smäll. Efter de var de jobb på schemat. Då jag känner att min energi e på topp så har kag passat på att byta gardiner o lite annat. 
Efter jobb blir de hämta en hylla till Jaz då de aldrig blev av igår. Sen får jag se om man drar med Jaz en snabbis till väla för att kolla skor. Känner de e dax för ett par ordentliga varmfodrade. Vet även att eftermiddagen o kvällen kommer spenderas med lillebror o familj. Tänker jag på de så uppdaterar jag ikväll. 
Ha de fint ..... 
puss o kram på er


lördag 22 oktober 2016

Lördag

Ja seg va man i morse , så hade gärna stannat hemma med familjen. Men då jag har ett jobb att sköta blev de dit. Efter jobb blev de kolla bilens skick på berga o fick veta att jag fixat de som felat. Sen var de raka vägen hem.
Där hade hjärtat diskat o hade nästan maten klar när jag kom. Blev jätteglad, då de innebar mer tid till de. Så till käk blev de sprödbakad torsk, ris o sandefjords sås. 
Efter maten ville jag göra nåt då jag hade energi kvar, så vi bestämde oss för att åka o kolla vart Jaz scoutläger stuga låg. O det är verkligen mitt ute i skogen... men när det väl e dax så hoppas jag de får kul. 
Hann tillbaka till 20 då Emelie skulle hämtas på knutan.
Blev sen handla till maten imorn då det blev bestämt att det ska bli lasange o sallad med lillebror, Sara o ellie.
Sen var de bara att leta upp Emelies arbetsplats ... en timme tidig, men hade jag kidnappat henne, så hade vi hunnit sätta oss ner en kvart innan vi hade fått bege oss igen. Blev efter lämningen hem o tända lite ljus. Jag o gubben planerar kommande Tysklandsresan o töserna spelar som vanligt...
Men snart dax att sova för min del så jag kommer upp imorn. Ha de fint o trevlig helg på er!!


fredag 21 oktober 2016

Fredag

Ja nu e de fredag igen... Tiden springer iväg. Blev till Nettan o Robban i morse på kaffe, sen lunch på suriyothai innan jobb. Hann även med en snabbis till ÖB o fixa jaz halloween klänning. Efter jobb var de hem o pilla lite med hemsysslorna som disk o tvätt. Sen somna jag en snabbis på soffan. Efter vilan var de på med musik o tända ljus för att höja mysfaktorn i hemmet. Runt 19,30 begav jag o jaz oss till McDonalds. Där fick hon en burgare o pommes innan vi begav oss till ödåkra. Jag hade ju gett mig fan på att jag skulle spela Nettan o Sissi ett spratt. De börja med att när Sissi kom til Nettan så höll jag på att låsa o låsa upp Sissis bil, då jag har hennes nyckel sen innan. När hon sen va inne sprang jag o jazmine in på tomten o skrämde de vid nettans köksfönster. Haha...den synen. Kan ju säga att de va Sissi som blev räddast o skrek. Höll de sällskap en stund, sen blev de hem. Ja där satt min gubbe o spela PS 4, så dr slog jag mig ner som sällskap. Jaz tog datan som sällskap. Snodde ett par öl från hjärtat som han har på balkongen, så nu blir de kudden för min del då jobb väntar imorn.
 Ha de fint o trevlig helg på er. 
 Puss o kram


torsdag 20 oktober 2016

Torsdag

Ja då vart de torsdag. Vakna seg men med kaffet intaget blev de bättre. Är egentligen för trött för att sitta här o knappa på bloggen. Men i korta drag ska jag berätta min dag. Blev frulle med mina sötnötter på 2 systrar. Sen jobb. Efter jobb var de fixa bildel till min skrotbil. Sen var de hem o hämta ut Jaz paket. Men blev inget långvarigt hemma. Körde iväg o fixa verktyg på Biltema, för visa sig att hjärtat inte hade rätt hemma. Sen byta vi skiten på bilen o körde o tanka den. När de väl var klart blev de hem o se till att tösen fick kläder på sig, då lillebror o sötnosen ellie skulle joina promenad o mat. Så drog till regnbågens pizzeria o käka. Sen vart de promenad hem för oss alla. Ja sen har man inte gjort många knop. Snart dax för kudden o invänta John blund.  Ha de fint.... 

Puss o kram


onsdag 19 oktober 2016

Oopps....

Sorry, kom på att jag inte blogga igår. Igår blev de lite ändade planer. Efter att tösen åkt till skolan skulle jag varit hos Binis o tagit en kopp kaffe, men pga lite sömn för hennes del så blev de inställt. Istället blev De kaffe på 2 systrar med Sissi. Efter kaffet var de snabbt iväg till Jenny nails o fixa klorna. Det vi båda hade missuppfattat var att vi trodde de skulle ta oss samtidigt,men så blev inte fallet, så vi fick vänta på varandra. Med fixade klor blev de sen iväg till tågaborg för att käka lite thaikäk. Gott o mättande, och som alla andra gånger blev de en hel del kvar på tallriken. Hade under lunchen diskussioner vad vi skulle göra efter, för i mitt fall hade mitt ärende med grannen oxå blivit inställt och Sissi hade inga större ärende. Så efter maten begav vi oss o kolla ett par bilar till mig då min e kaputt igen. Så efter de ville Sissi diskutera en bil i Lund, så dit begav vi oss. Tog betydligt längre tid än vad vi tänkt, så med pedalen i botten skynda vi Oss tillbaka till dagis o hämta William, o sen lämnade av mig på lasarettet då jag skulle hjälpa mamma på röntgen. Med de klart blev de vänta in min gubbe som sen körde hem Mami. Men hann inte mer än hem o landa med rumpan i soffan förrens de var dax att hämta tösen från scouterna. Lika glad var hon denna gång, och berätta att hon verkligen ser fram emot lägret de ska ha på halloween. Så nu blir de fixa halloween kläder till henne. Någon som har förslag?? Efter hämtningen blev de hem och kolla tv och avrunda för natten. Vakna upp o kände mig pigg, o slänger ett öga på mobilen för att kolla klockan. 6,45?? What!!! Paniken börja komma, min klocka har inte ringt, gubben ligger kvar som börja jobba 7 och jaz som är seg att få upp... Flög upp o klädde mig. Starta kaffe o väckte jaz. Alla kom upp och iväg. Dock bara gubben som blev försenad, men det e sånt som händer ibland. Sen har Sissi varit snäll o kört mig till jobb, så slapp strula med tider stress o bussar. Idag efter jobb blir de hem o försöka fjäska för gubben o lillebror om de kan hjälpa mig att kolla o ev fixa bilen. Sen blir de fixa något käk, vet dock inte vad de blir än. Kanske nåt förslag? Så de e vad jag hade att berätta för er denna dag. Ha de fint, o puss o kram på er!


måndag 17 oktober 2016

Eftermiddag

Ja då e de snart dax att Nanna kudden. Eftermiddagen bestod sv matlagning (pasta o köttfärssås ) sen diska, tvätta o möblera om. Fick även besök av grannen. O kan bara säga att den damen får en att skratta gott. Så nu ska jag ut en runda med henne imorn middag o leta soffa till henne. Så ska bli kul. Sen eftermiddagen blir de med Mojjan på röntgen.

Ha de fint. 


Måndag o ny vecka.

Ja då vart de måndag igen. Var riktigt segt att gå upp då jag bara snurrat runt i natt. Kroppen känns orolig men vet ej för vad. Så de första man gjorde efter att klockan ringt var att starta en kanna starkt kaffe. Väckte sen tösen som oxå vart seg. Men upp kom vi o iväg till skola o jobb. Hann även med frulle med Linda o handla till brukaren i morse. Fick tillbaka en ny hungrig .., så nu har man sett den. Blå o fin. Idag efter jobb ska jag hitta nån med felkods läsare o kolla felet med bilen. Hoppas på inget stort fel. För behöver verkligen bilen. Ja annars är det inte mycket mer planerat idag mer än tvätt o hemmet. Ha de fint allihop.

Hur har er dag varit?