söndag 31 januari 2016

Måndag morgon

Ja då vart de måndag den 1 feb. Det är min älskade dotters 10-års dag. Kan inte fatta att det e 10 år sen. Samtidigt som man sett henne växa tycker man de gått snabbt. Det får en att tänka på livet i övrigt. Är ju så sjukt mycket man vill hinna med. Men men. Börja med att jag gick upp o förberedde frukost till Jaz. Sen gick jag in o sjöng - jag må hon leva!
Hon fick även paket från mig, stoffe o mormor. Sen ringde även Emelie o Jaz extra mormor o sa grattis. Så va en glad tös som sprang till bussen. Efter den kört så blev de kaffe i soffan o snack med Nettan över viber. Idag är de verkligen fullt upp på jobb. Så lär va slut i em. Det är ju ny vecka, så de betyder att Emelie kommer med hem idag. Känns som man får ha nån fika så jaz ändå känner att de e hennes födelsedag idag....
Så till nästa inlägg får ni ha de fint. Puss o kram 


Söndag - bråk

Ja då var de söndag o sista dagen denna vecka. Idag har de varit jobb på schemat, o även hunnit med fika med sissi o William. Sen har jag varit på kontoret o lämnat våra tidrapporter. Väl hemma blev de ett avslutat kapitel gällande min lillebror o hans familj. De tål inte sanningen o förvrider orden man säger. Men fröken Sara e ju dramaqueen tydligen. Allt ska kretsa kring henne o vara på hennes villkor, o min bror har helt plötsligt blivit en pussy som inte vågar säga ifrån längre. Sorgligt men sant.
Fast man lägger fram bevis så förnekar de! Till vilken nytta om man får fråga? Jaja.... Som sagt där blev den kontakten bröten. Till käk blev de Hamburgare med bröd då min ork e noll idag. Har även hunnit tvätta 18-22. Så lite sysslor blev gjorda. Gubben fick även köra svägerskan till sjukan en runda så får höra sen hur de gått. Sitter tydligen med magsmärtor o väntar än. 
Imorn är de min pluttas 10-års dag. Kan inte fatta att de e 10 års sen jag blev mamma. Världens finaste stund o sicken ära det är att få vara mamma.
Såklart önskar jag mig mer barn, o hoppas på att detta året kommer med ett plus. Nej nu blir smärtstillande o sen Nanna kudden. Så ha de fint allesammans.

lördag 30 januari 2016

Lördag

Ja sorry, har inte blivit någon bra uppdatering här inte.
Allt beror på att i torsdags fick jag sådana smärtor så jag inte klara av de. Satt o skaka o frös. Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. 
Brukar va envis o klara mig igenom de mesta men valde att åka till sjukhuset.
Fick åka från jobb o in då sjukhuset var förvarnade. Fick akuttid 14,15 på sjukhuset. Kom dit och började med att ta prover. Sen efter de vart de läkaren o undersökning.
Så när jag lämnade sjukan var det med resultatet feber, uttorkad och urinvägsinfektion. Så penicillin i 5 dagar. Men är väl först idag smärtorna börjat avta. Men har jobbat på som vanligt o försökt göra de jag ska ändå. Igår blev de dejt på väla med Jenny, Nicke, Nettan, Nellie o sissi. Sen fick jag fixat reservdäck  o stämpeln till mitt häfte. Sen blev de kök o kudden då jag va helt slut. 
Så där en liten uppdatering sålänge. 
Ha en fin helg allihop. Kramen!

tisdag 26 januari 2016

Onsdag....

Ja då vart man kommen till onsdagen denna veckan. På dotterns schema är de gymnastik idag och digitalläxa. För mig e de jobb, fixa käk o kolla blod and oil. Även Emelie kommer o sover över idag till fredag. Igår begav jag mig strax efter jag  bloggat mitt inlägg. Begav mig då till rusta för att köpa en present till Jaz, o även några tulpaner då de blev lite fagert i vasen sen sist. Därefter var min tanke att hälsa på Nettan en runda men hon sov gott, så blev inom BK o köpte några Nuggets, sen blev de handling på Willys.
Efter man handlat var de hem o lägga in matvarorna på sin plats.
Märkte i den vevan att jag va slö så la mig o tog en snabb powernap. 
Ringde min kära moder när jag vaknat o kolla så hon var redo för busfabriken.
Hon var hemkommen från sin aktivitet så jag begav mig dit för packa in henne. Sen styrde vi kosan mot Jaz skola för att möta upp henne o 2 kompisar. Sen som lovat var de busfabriken. Stanna o lekte  till ca 18. Sen lämna vi av Fatma o Mohammed, sen mamma o till sist hem.
Dock blev jag inte långvarig hemma, för begav mig till maxi o handla. 
Blev sugen på nachos, dip o créme fraiche. Så blev man tog några sådana när man väl va hemma. 
Jaz lekte en snabb runda med Selma o jag tog hand om disken o en maskin tvätt. Jaz nattades o jag luta mig tillbaka med ett glas vin. Sen va de kudden runt 23.
Ja de var de hela för denna gång. Ha de fint. 

Tisdag

Ja då e de tisdag och jag e ledig. I eftermiddag blir de en runda till busfabriken med Jaz o Mami. Några andra planer har jag väl inte så direkt. Tänkte jag ska till rusta en sväng o hm. Sen måste jag ju tillägga att gubben kom med försenad present igår. Fick en bukett  rosor och en bag in Box ... Så den invigde jag igårkväll... Hehe!
Nej nu får jag börja klä mig, så denna dag inte bara försvinner. Ha de fint....

söndag 24 januari 2016

Måndag

Ja då var de måndag och ny vecka. O tack för alla grattis igår! 
Blev som jag misstänkte, kudden tidigt. Idag vakna man seg men helt okej.
Lilltösen kom iväg i tid o jag har hunnit få i mig frukost. 
Blir snart att bege sig till jobb, sen hem o ta tag i hemmet i em. 
Jaz fick biljett till busfabriken i helgen då hon var på sin kusins kalas, så imorn ska jag, Jaz o Mami dit. Hoppas där e nån Jaz känner så hon har nån att leka med. 
Så till nästa uppdatering får ni ha de gott. Puss o kram 

Söndag

Ja då var de min födelsedag idag. Kom hem 5 i morse. Sissi o Anette joina... Så slapp dansa ensam, hehe!
Men lite öde va det ändå. Trodde jag skulle va bakis idag, men va bara trött. Trodde gubben skulle komma med kaffet o säga grattis - men nej. Fick ett grattis när jag kom upp, o de va det. Hämtade Jaz o Binis. Sen kom även Nina o Emilia en runda. Fixade fika o käk. Sen kom även micke hit, så blev en glad överraskning. Runt 19 begav sig Nina o Emilia, sen 30 min senare körde jag hem Binis o micke. Sen har jag diskat undan lite o nu sitter jag i soffan. Visst fyller jag inte jämnt men nåt hade väl kunnat sticka ut denna dag från stoffe el Jaz. Känner mig inte vatten värd. Men men.... Så med de sagt går jag o lägger mig ....

lördag 23 januari 2016

Lördag

Ja idag sov man länge. Skönt! Tog en dusch innan jag o gubben begav oss till Mami med hennes tvätt som jag fixa igår. 
Sen blev de en runda upp till hishult typ där de va vinterkörning på sjön. När de sen börja bli mörkt begav vi oss till Hyllinge för att handla till Mami.
Sen var de inom henne igen innan vi kom hem. Fixade käk o nu sitter jag här o taggar för min kväll ute.
Fryser som en gris, men hoppas någon öl kan råda bot på de. Ha de fint alla. Puss o kram

fredag 22 januari 2016

Fredag

Ja igår mötte jag upp Emelie efter jobb. Sen blev de hem och fixa lunch som blev potatisgratäng, kotlett o karamelliserad lök. Sen somna typ Emelie o gubben i soffan. Jaz gick till Selma o fira henne, och jag drog till systemet o köpte ett par öl. Väl hemma igen var de hjälpa Jaz med läxorna. Sen blev de en lugn kväll i soffan.... MEN fick en glad nyhet och ära. Jag ska få bli fadder till Nellie.... Gud så glad jag e. Lillfisen ska verkligen få stå ut med knasiga mig precis som hennes syskon. 

Ja sen blev de kudden tidigt igår. Kände mig någorlunda utvilad idag, så de var skönt!
Dock var de börja morgonen med stress. För min huligan hade ju några läxor kvar att hinna ned innan hon skulle till skolan. Och de vill hon aldrig göra utan hjälp. Så under 30 min glödde pennan på henne.
Men hon hann klart med de och kom i tid till bussen. Sen va de bara för mig och Emelie att bege oss till jobb. Där blev de inte länge jag stanna förrens jag behövde handla till jobb. Sissi mötte upp mig på mat,så tog en snabb kaffe innan jag begav mig tillbaka.
Så nu skall jag bara låta sista tiden ticka på. Sen blir de köra Emelie till knutan, och jag ska hem och fixa klart Jaz väska till hon skall till sin papi i em. Sen blir de inom mamma o lämna mat o vitaminer  och hämta hennes tvätt. Sen blir de käk förhoppningsvis o sen tvätta mammas kläder 20-22.
Efter de misstänker jag att jag e slut o lär somna tidigt idag oxå. Men de återstår ju att se. Ha de gott. 

torsdag 21 januari 2016

Fika

Fortfarande inga killar med spis. Men fick besök av sissi. Så nu har man fikat en runda o hon e på möte. Tittade även ut från balkongen o såg något lite ovanligt...
Dimman ligger lågt o solen skiner.... Så de känns som man e ovan molnen. Men fint e de. 

onsdag 20 januari 2016

Nåt positivt...

Blir alltid glad av snabba handlingar, och med de menar jag att min nya spis redan kommit. Hehe, så imorn kan jag äntligen laga den mat jag vill... De ringde precis o fråga om jag va hemma, men sa jag jobba till 16. Men att jag e ledig morgon fm, så de fick gärna komma då. Så imorn mellan 8-12 nångång kommer den på plats. Sen kommer även Emelie imorn då hon börjar sitt nya vikariat på Dalhem.
Alltid lika mysigt med hennes sällskap. Men hon ger mig ett gott skratt varje kväll när hon sover över. För hon somnar alltid sittandes med mobil och oftast data hårt i nävarna. Dagens ungdomar, hehe...
Nu följa brukarens serie, hem till gården. Ha de gott.

tisdag 19 januari 2016

Gubbens födelsedag

Ja tisdagen sprang snabbt iväg. Hann även få mysa med bebis o ta En fika med Nettan o sissi. 
Snacka om att det snöa en hel del igår oxå. 
Efter jobb var de hem och fixa käk, vilket blev rester från gårdagen. Sen när gubben lagt sig på soffan passade jag o jaz på att smita iväg och handla present till gubben. Då han inte vill firas el önskar sig nåt fick de bli ett säkert kort, så blev öl o snus. Han har ej fått de än, för tänkte han får de i eftermiddag i samband med middagen. Men tårtan (prinsesstårta) vet han om, för sa att jag var o handla den igår så vi varfall kunde fika tårta o kaffe idag. Fick i svar direkt -ät ni den för jag tycker inte om marsipan! Pilla av marsipanen då o ät resten... Men de får vi se senare idag om de blir nåt med de.
Nu dax att klä sig och förbereda sig för jobb.
Idag står inte mycke planerat på schemat. Ha de gött på er. 


måndag 18 januari 2016

Tisdag.

Ja då vart de tisdag... Och angående gårdagen så kan jag tillägga att efter jobb vart de hem o laga mat. De enda som stör mig e väl att jag måste tänka på mat som jag ej kan ha i ugn. Men har jag tur så är de bara en vecka kvar tills nya spisen e här. Varfall jag gjorde pasta med broccoli, chilikyckling o min röra till de.
Efter maten blev de sen packa in den lilla vita tösen. Tog även med lite mat och begav mig till mamma som kommit hem.
När jag sen kom till henne ville hon ha hjälp med lite saker. Så blev jag fick åka o handla och betala hennes räkningar.
Väl hemma var jag trött som bare den, så de va soffan resten av kvällen. Gick även o la mig i tid, men inte fasiken va jag piggare idag för de. Men men. 
Nu sitter man här i fönstret o väntar på dotterns skolbuss så det inte blir som igår. Så kommer den inte till 8 är jag redo att köra henne o sina vänner till skolan..ha en fin dag. Puss o kram 

Måndag

Ja då var det ny vecka. Vaknade någorlunda utvilad, dock seg. Men de e oftast alla en måndag. Fick upp min huligan i tid. Åt frukost och vinka av henne. Gick till netto o handla kattsand o byta deras låda innan jag begav mig ner till parkeringen. Skrapade rutorna när jag hör en ledsen röst som säger -mamma!
Där står Jaz ledsen o frösen. Blev så paff av att se henne så fråga va hon gjorde där!? Bussen har inte kommit än sa hon. Frågade om de bara va hon... Men de andra barnen stod oxå kvar! Alltså har de stått ute i 1h o 15min. Nu kokade jag! Inte hade jag fått någon info om söndrig el utebliven buss. Hur fan kan man göra så mot barn?? Full styrka på sätesvärmaren o full styrka på värmefläktar i bilen så Jaz skulle få upp värmen. Väl framme vid skolan hann jag inte följa med in då jag redan va 5 min sen. Men sa till Jaz att meddela fröken att hon snart skulle få samtal. Snabbt till jobb o fixa de första sysslorna, sen va de bara att ringa. Fröken förklara att hon förstod min frustration och att hon även sagt till ledningen. Va jag nöjd där?! Hell no... Fick veta att ingen av bussarna gått iväg idag. Efter att ssk varit på jobb var de dax för handling, då såg jag min chans att få framföra mitt missnöje. Så åter till skolan. Där sa jag klart o tydligt att jag e jävligt förbannad och inte accepterar de som hänt. Ingen har meddelat att bussar uteblivit. De bad om ursäkt, men de för fan inte mig de handlar om!! Det e de stackars barnen som fått stå ute o vänta som skall ha en ursäkt. Minst sagt! Men ska prata med Jaz när hon kommer hem om de sagt el gjort nåt efter jag varit där idag. Hann även med en snabbfika med sissi. Efter jobb blir de packa in min lilla extragäst o lämna av henne hos mamma då hon ska få komma hem från sjukan igen. Sen  vad mer som ska hända idag har jag ingen aning om. Ha de fint. Puss o kram på er


söndag 17 januari 2016

Sön kväll

Ja de blev inte många knop när jag kom hem efter jobb idag. Fy fan va trött o hängig jag va. Kolla tempen som visa feber. Orka ej laga mat så fick bjuda på käk. Blev pizza. Fick i mig en slice, sen blev de soffan o vila för min del. Nu ligger man här o slöglor på tomb Raider på tv o har även hunnit ställa klockan inför imorn. 
Gubben o dottern sover sen innan. O framsteg med mammas lilla vita o mina håriga har även skett idag. Otto o Snövit leker glatt med varandra. O Grynet kan nu ligga närmre henne än va hon gjort innan. Så med den lilla uppdateringen hoppas jag ni alla sover gott i natt. Så taggar vi en ny vecka med nya tag. Puss o kram på er! 

Söndag!

Ja jisses va seg man va i morse. Märkte oxå de va kallt, men då min termostat på mitt köksfönster blåste bort i senaste stormen så hade jag ingen aning om hur kallt de va. Dock sken solen så var en fin morgon.
Tog mig en smörgås och mitt kaffe. Och en halvtimme innan avfärd mot jobb vakna tösen. Så blev vi hann mysa lite innan jag körde mot jobb. Även den lilla vita var kelsjuk... Väl i bilen o på väg till jobb reagera jag på temperaturen ute. -12!!!! Stod de på, även -13 ett tag. Fy fan, inte konstig man kände sig Frösen idag. Så efter jag fixat morgonsysslorna på jobb var de iväg för att handla tidningen. Blev även att jag mötte upp sissi o William för kaffe i samma veva.
Åter på jobb har de blivit lit gardinbyte o annat. 
Sitter oxå o tänker på vad man ska laga för mat. För har egentligen ingen lust att laga nåt idag. Så ska kolla ekonomin  och eventuellt bjuda familjen på pizza.
Men de märker jag senare. Ska försöka komma ihåg o skriva en uppdatering här. Haha, säger den senila tanten.
Ha de fint sålänge. Puss o kram på er

lördag 16 januari 2016

Lördag em/kväll.

Ja då ticka dagen på jobb förbi. Efter de blev de hem för att göra taco med familjen. 

Mätt o belåten så begav jag, Jaz o Selma oss till sjukhuset o hälsa på Mojjan. Såklart blev de precis i sluttampen på deras middag, så hela dagrummet var typ fullt. Vi vänta tills de flesta var klara sen slog vi oss ner. Mamma blev sugen på kaffe o ville ha en kopp, så tog en kopp tillsammans med henne. 

Den gubben som satt vid samma bord som mamma hade talsvårigheter, vilket jag la märke till redan när vi kom. Han försökte göra sig hörd när sköterskan kom. De roliga va att fast de mesta va bara läten så förstod jag att han ville ha kaffe ned mjölk o 2 bitar socker. Sköterskan tacka för min tolkning o sa att hon inte förstod han. Någon minut senare   Titta han på sitt glas och försökte få fram ett läte igen, denna gången tolka hon de som juice, men nej fick han fram o gjorde lätet igen. Han titta på mig precis som om jag inte jag kunde tolka, sa då till sköterska att jag tror han menar julmust, ja sa han o log.... Mamma sa - e de efter din brukare du förstår han så bra? Vet inte, men de kändes som han tyckte de va en lättnad när jag fick fram vad han mena. Stackaren kan inte ha de lätt. Försökte ändå föra en konversation då han kändes väldigt ensam. Fick fram att han legat inne sen igår. O lite annat. Sen kom en annan anhörig tillbaka till dagrummet för att hämta jackan. Återigen försökte han säga nåt, och kvinnan förstod inte. Sa till henne att han undrar om du ska hem! Och hon svara han såklart. Sen efter jag pratat klart med mamma o hjälpt henne med en sak, var de även dax för mig o tjejerna att åka. Då fråga han om jag o flickorna skulle åka... Ja vi ska oxå bege oss nu. Fick då i svar att jag skulle köra försiktigt och skulle tänka på att de var halt. Gav mamma en kram o gick även bort o tog gubben i näven då han sträckte fram den. Klappa han på axeln o sa att han får ha en trevlig kväll. Sen hörde man mamma säga att jag va hennes dotter efter vi gått. 
Visst fick man en tankeställare. - tänk om man hade haft tid o kunna hjälpa de som inte kan göra sig förstådda el är ensamma. Hans leende gjorde hela kvällen. Men nog om de. Efter sjukan var de hem. Jaz o Selma gick ut en sväng för att åka pulka o jag sj hamna i soffan. Hade gärna haft mer ork över till att pilla här hemma, men orken e noll. Blev lite chips o dippa när töserna kom in, o jag har tagit mig en go kall öl.

Har en känsla av att jag kommer lägga mig tidigt idag, men de återstår ju att se.
Men till alla er som läser... Ha en mysig kväll o va rädda om er. 

Puss o kram

fredag 15 januari 2016

Lördag

Lördag morgon o jag e vaken. Känns kallt ute så blir att klä sig ordentlig.
Hade gärna varit hemma med Jaz o stoffe idag, men har ett jobb som kallar. Men just för tillfället sover de gott o jag sitter här med min kaffekopp o smörgås. Ställde mig på vågen i morse och blev faktisk förvånad. Då jag vet att min feministvecka e på intåg så brukar jag gå upp 2-3kg. Men änsålänge inget o vågen går neråt än. Men fy vad man kämpar när de gäller alla sötsaker. Speciellt nu när man vill äta allt. Haha! 
Men jag har gett mig fan på att jag ska ner de kilo jag gått upp. Änsålänge e de - 2,5kg sen den 4 jan.
Men sen har jag en känsla av att hormonbehandlingen som skall göras sen kommer fucka de. 

Men än är de nog 2-3 månader tills dess.
De kommer bli ett nytt kapitel i livet men oxå ett kapitel jag ser fram emot.
Men mer om de senare. Nu blir de klä sig o bege sig till jobb. Ha de fint. Puss o kram

Fredag fortsättning....

Ja efter mina naglar idag så blev de en runda till ödåkra. Hälsade på Nettan, Robban o Nellie. 

Robban bjöd på sin egna kombo av semla, den va skitgod men fan så mäktig. Så jag som hade tänkt synda o handla chili cheese på väg till jobb kunde ta o Feteglömma de. 

Kändes som magen skulle explodera ett tag. Fick även myst med bebis en runda innan vi begav oss till rusta.
Efter de var de raka väg till jobb. Timmarna gick snabbt o hade en tös som ringde med jämna mellan rum o meddela mig allt hon gjorde. Efter jobb blev de inom Ica o fixa potatis till dagens käk som blev potatis, sås, grönsaker o kött. Sen fick jag veta att mamma kommer stanna på sjukan, så jag tog beslutet att hämta hem den lilla kattungen hit sålänge. 

De vet hon dock inte om, men lär märka de den dag hon kommer hem. De roligaste under kvällen måste ha varit när den lilla markera att hon behövde på toa, o jag höll precis på att göra vid den. Så de hela sluta med en olycka i Jaz knä på filten. Lukta hallon!! (NOT) haha, men Jaz min gjorde min kväll. O hon som vill ha alla djur i världen typ. Sa att man får ju klara av att hantera olyckor då oxå om man ska ha djur. Men de va inte lika roligt. Annars har de gått bra mellan katterna ikväll. E bara min bitch som tror hon bestämmer. Men de har hon nog snart blivit varse om att det inte e.
Har precis tagit mig en captain Morgan med Cola, så ska sluka den o sen sova tänkte jag. Jobb som väntar hela helgen o mån- fre i nästa vecka.... 
Även min o gubbens födelsedag nästa vecka. Jisses, årens springer snabbt iväg. Men men... Ha de fint o sov gott.