onsdag 30 mars 2016

Torsdag

Ja i natt har jag fått sova. Så skönt! Var verkligen välbehövligt. Men igår var jag inte ens i närheten. Skulle behövt tandpetare till ögonlocken. Men men... Blev en härlig dag ändå. Hann frulle med Nettan, Robban o dockan. Sen efter jobb orka jag inte laga mat, så bjöd la familia på thaimat. Sen därefter smet jag till väla.  Där joina Nettan o sissi mig tills de stängde. Men som vanligt kom jag därifrån med saker jag inte hade planerat att köpa.
Blev även en tur till Willys o maxi efter väl.
Idag e de jobb i vanlig ordning sen blir de förbereda morgon dagen i den mån jag kan. Skall även försöka ta en runda med snabeldraken i em. 

söndag 27 mars 2016

Större dos...

Ja ikväll var de dax för att utöka dosen av sprutor. Så nu har jag tagit 2st och skall göra det även imorn. 
Kan säga att andra sprutan den sved. Hoppas de släpper så ja kan lägga mig. För behöver verkligen min sömn. Hoppas inte på en likadan natt som den som var.
Så med de sagt kryper jag ner i soffan.  Tjingeling.....

Slut i rutan...

Ja jisses va slut man e. Pollenallergi som gör att man nyser titt som tätt o gör en trött. Ögon som e svullna o kliar. Sen hormonsprutorna blir jag trött o illamående av. Så jo, Zezze känner sig inte människa just nu. Igår fick jag myst med Nellie en runda. Fick även veta jag missat en den på den fronten.. Men vi e starka o klarar oss fint!
På väg tillbaka till jobb höll jag köra på en hund. Som de sluta med att jag tog hand om o meddela polisen. Så den lilla tjejen fick va med la familia hela dagen o blev lämnad på kvällen efter att polisen ringt.
Jaz blev jätteledsen, men hon släppte de efter att Selma kom upp o spela lite data med henne. La mig även tidigt då klockan skulle skruvas fram o jag va trött, men tji fick jag när jag vakna. Huvudvärk, ont i kropp o illamående. Kändes som kroppen hade varit ute hela natten o knappt fått sömn. Så dagens kalas lär jag nog inte orka med. Men har kört hem med Janssons till mamma o en landgång... Så hon fått lite påskmat.  Glömde berätta att igår va vi i bruces o gömde påskägg. Så jag o sissi titta glatt på när William, Jaz o stoffe sprang runt där. Men de hitta sina ägg så de var huvudsaken. Senare på kvällen va även jag Jaz o gubben iväg o testa pizzeria på Ramlösa, men va ingen höjdare. Men men..
Ha de fint allesammans. Puss o kram

onsdag 23 mars 2016

Första sprutan

Ja ikväll var de dax för första sprutan.. Mår illa just för tillfället. Men hoppas de går över snart. Har även varit iväg en runda med sissi. Va i bruces skog med Milton o sen lämna han. Sen kaffe o hämta William på dagis. Efter de var de hämta sissis mediciner o hem. Så hela eftermiddagen har gått. Är även fullmåne i natt såg jag, så ska bli kul o se hur sömnen blir. Men återstår att se.... Ha de gött 😝


måndag 21 mars 2016

Wihoo

Nu går allt framåt. Plus på skattekontot i år igen. Fick även besked idag att jag fick lägga ihop mina lån, så jävligt skönt... O ett steg närmre vår dröm om en liten krabat fick vi oxå idag. Så snart drar den resan oxå igång.... Visst e de okänd mark men ska bli ett äventyr. 
Så nästa år har vi förhoppningsvis äran att vara mamma o pappa till en liten. Ha de fint. 

fredag 18 mars 2016

Buzzador..

Härligt, 2 nya saker att buzza om. 
Mer om detta får ni veta när sakerna kommer.  

tisdag 15 mars 2016

Uppdatering sen helgen..

Tji fick jag...förkyldning o tandvärken gjorde sig påmind i helgen. Men va på jobb ändå. Fredagens personalmöte gick bra och jag fick min semester när jag ville. Alltså e Norgeresan klar. Sen i lördags hjälpte man oxen att bli granne, så nu e han oxå en elinebergare. På eftermiddagen blev de ta gubbens bil o köra till lilla eket. 

Där hämta vi lilla frysen till mamma. Sen väl hemma igen var de bara att byta om o köra till svärmor. Hon fyllde år, så där blev de att vi satt ett par timmar innan vi begav oss. Gubben hade redan käkat pizza hos oxen innan så jag o Jaz köpte en pizza o dela på. Gott va de, men va inte mycket man orka. Resten av kvällen va lugn... Satt alla o spela en runda Uno o fyra i rad. Söndagen var de jobb igen. Efter jobb blev de storhandling till mamma, sen en lugn eftermiddag. Blev även att jag stack en runda till sissi på kvällen. 

Sen igår fick man damp sms av broder, sen blev de ut till bruces skog och tog en powerwalk. 

Väl där så kom sissi o William förbi en runda. William ville åka zezzes bil, så vi lasta över lilleman till mig, sen var de raka vägen till dagis. Efter de stod jobb på schemat. Sen var de inte många knop resten av kvällen.... 

Nu idag hade jag en tös som försökte göra sig sjuk, o ville stanna hemma. Men så blev de inte. Så nu e lillhjärtat i skolan  och jag o gubben på tripp. I eftermiddag står mina klor på schemat sen får man se vad som händer. Ha de fint. Puss o kram 

torsdag 10 mars 2016

Bättre ...

Ja idag mår jag bättre så nu kör jag på en uppdatering om helgen o fram till idag.  
Kan börja med att i fredags sluta jag vid 15, sen var de hem o göra klart tösens väska som skulle med till sin pappa. När de va klart begav vi oss o lämningen gick bra denna gång. 
När jag var hemma igen så hade jag ingen ork att ställa mig vid spisen, så sa till gubben när han kom hem att middagen var hans ansvar idag. Så det blev iväg o lämna en laddare till Jaz som hon glömt hemma. Sen åkte vi inom systemet för jag skulle ha med mig en flaska vin till Ullared. Stod o vela länge om jag skulle pröva nåt nytt, men körde på mitt säkra kort black tower. När vi sen var på väg hem sa hjärtat att vi kunde köpa med oss pizza hem så slapp vi tänka på disk, haha! - sant! Så inom Mostorps pizzeria blev de. Resten av den kvällen blev lugn. Stack även ut en snabbis till sissi i bårslöv.

 Lördag morgon var man seg men förväntansfull. Hjärtat körde mig till hans syster i billesholm. Så kl 8 begav vi oss till Ullared. När vi kom upp var de fullt på parkeringen så där va gott om folk. 
När vi väl shoppat första rundan var vi klar runt 14. Så valde att köra bort o kolla om vår stuga var ledig o klar lite innan. Efter ett par samtal fick vi bekräftat att den va ledig o klar, så körde bort o lasta av sakerna o gjorde oss hemmastadda. Efter att ha kollat igenom de man köpt så tog jag o Wenke varsitt glas vin. Sen begav vi oss för att handla en liten runda till o äta en bit mat. Åter i stugan blev de dusch o sen på med mjukiskläder. Sen var de mellomys resten av kvällen.

 Sen söndagen vakna jag innan klockan ringde. 06,50 närmare sagt. O kunde inte  somna om heller. Så började så smått göra vid frukosten. 07,20 vakna Moa o höll mig sällskap. Sen 07,30 vakna Wenke så då blev de frukost. I samma veva fick jag veta att Linda, Musse, Jaz o Adam nästan va uppe, så de kom förbi då Ullared öppna 8 denna dag. Så där satt vi o tog en kopp kaffe. Lite över 8 begav de sig o vi packade ihop oss o städa av stugan. Men vi kom inte långt bakefter. Så 8,30 var även vi på plats o Jaz fick gå med mig för att välja ut lite saker hon ville ha. Vid lunch var vi klara o Jaz fick gå med pappa sin den sista tiden. 

Väl hemma i billesholm hämta hjärtat mig. Svängde inom bårslöv till Ida för att lämna några kassar som jag handlat åt henne.sen var de hem o packa av. Då klockan tickat iväg kände jag mig hungrig så sa till gubben att jag bjöd på Thai mat, så vi styrde kosan till nam jai Thai för att äta. Så sjukt gott. 

När vi sen satt o åt skriver Linda att de e hemma så Jaz var redo för att hämtas. Så när vi var klara körde vi o hämta upp tösen. Sen va de en lugn kväll hemma o sissi o William kom förbi en runda.
På måndagen när jag var på jobb fick jag samtal om att mamma va på väg in med ambulans. Hon va tydligen helt borta o hade massa kramper i benen. Så jag smet ifrån en runda o åkte in. Som sagt, hon va inte alls kry. De ville skicka hem henne, men de vägrade jag.. Tur de för sänkan blev högre under kvällen.

 Sen tisdagen kände jag mig inte alls kry. Ont i hals, förkyld o mest troligen feber. Jaz var även hemma denna dag. Åkte även till sjukan o koppla in tele till mamma. Hon var betydligt piggare idag.

Sen onsdagen var jag hemma o vabba med Jaz, men även jag var dålig... Men försökte göra de jag kunde här hemma. Kladdkaka, köttgryta, städat, diskat.

Sen igår skicka jag Jaz till skolan. O jag fick  jobba då ingen kunde hoppa in.  Fick även samtal om att mamma fick komma hem. Stoffe åkte hem från jobb då han blivit dålig. Och Emelie åkte hem till Hörby då hon också blivit krasslig.  Så rena sjukdagen igår. På kvällen åkte jag till Ikea för att köpa mörkläggningsgardiner o sen till väla för att ta en latte med Nettan. 

Så de va skönt att komma ifrån sjukstugan en runda. Ja och idag är jag i bättre skick. Skall snart bege mig till Audi med sissi o diskutera bil som ev hon ska köpa/beställa. Sen blir de möte på jobb kl 12. Sen får jag se vad eftermiddagen har att erbjuda. Ha de fint. Puss o kram

onsdag 9 mars 2016

Längesen

Sorry men Zezze e nu sjuk så all kraft hamnar på annat håll än bloggen. Det kommer uppdatering sen om helgen i Ullared i veckan som börjat ... Puss o kram sålänge

torsdag 3 mars 2016

Torsdag o buzza

Ja torsdagen flöt på bra. Hann ta en fika med Emelie på mat innan jobb. Träffa även snut Fredde i tjänst. Efter de var de jobb. Fick även träffat mitt fina fadderbarn som för en gång skull var vaken. Hehe. Så tog tillfället i akt o mös lite med henne. 

Efter jobb var de hem o förbereda dagen käk. Buzzade 2 olika grytbaser från Kelda. Den ena med mild masala och den andra med balsamico o rostad vitlök. Redan på spisen stack den sistnämnda ut i doften. Men kände de där syrliga på ångerna. Varfall så serverade jag de båda med ris. Den ena hade klyftpotatis som rekommendation men där svek jag med ris. Rent smakmässigt hade vi alla delade meningar. De flesta tyckte att masala grytan smaka mest. Medans balsamicon tog över den andra grytan lite .... Men det var gott vilket som, så ska även pröva någon av de andra. Det enda som kanske var nackdel var mängden grytbaser. Ska man vara 4 pers som delar en Burk så kommer de bli såsfattigt. Men skulle rekommendera er att prova. Snabbt, enkelt, gott o utan massa tillsatser.