onsdag 31 december 2014

Nyårsafton

Ja nu e de över en vecka sen man skrev här sist. Så kan bli ett långt inlägg. Men låter bilderna tala mest för sig själva. Den 23 åkte jag o lillfisen med sissi till Ullared. Va härligt att komma iväg o få shoppa loss lite. Kändes som mycket folk men va hur Lungt som helst på em. O inte en kotte o restaurangen... Lyckligast va nog Jaz som fick sitt dans spel... Dock hann vi inte hem till min uppesittarkväll men fick spelat slutet. O gubben låg med 39,4 graders feber när man kom hem.

Ja sen va de julafton. De va bara att börja  grilljera skinkan o förbereda allt. Kände dock att jag fick allt att flyta på. Va ju bara bröderna som inte kunde hålla tid. O massa mat blev över. Men för övrigt var alla nöjda.
Fick tatueringsmaskin, klocka, örhänge, min köksmaskin av hjärtat sen innan, kruka, ljus o ljusfat.
Sen kom juldagen. Hade inget planerat. Men fick samtal, så en stund senare hade man micke o Binis på besök. Så där blev de fram med resterna av julmaten. Satt även med Jaz en runda o skulle göra oss förstådda hur man skulle göra loomis på ställningen. Haha. Micke sa vi va klena som inte kunde förstå en beskrivning, så vi sa gör de bättre själv o visa oss, men han kunde inte bättre själv, haha! Så vi gav upp på den fronten. 
Ja sen vart de den 26. Då vart jag redan trött på julen. Så för min del var de plocka ner allt med julen. Så de tog mer eller mindre hela dagen. Blev även lämna Jaz till Musse o Linda då det var deras helg. 
Sen den 27 var en lugn dag. Gjorde inte många knop mer än att plocka där hemma, diska o börja plocka undan på Jaz rum. Senare på kvällen var vi sjukt rastlösa så blev köra Emelie till klubben, sen blev de hem till svärmor o svärfar för att lämna deras julklapp. Fick även julklapp därifrån. Så fick en söt liten blå lykta med stjärnor. Tack!! 
Sen kom söndag den 28. Då vakna gubben före mig för en gångs skull. Blev frukost o diska där hemma. Sen börja jag röja på Jaz rum igen. Fick frispel på alla sakerna på golvet. De hela sluta med en hel sopsäck med skit. Så va bara att kasta de innan huliganen dök upp. Precis när jag bestämt mig för att åka o handla en garderob så sa Linda de var på väg. Så fick lämna nyckel till de så de slapp stå ute i kylan o frysa. Väl hemma va Linda gullig o hjälpte mig att skruva ihop den. De enda som stör mig e glappet i luckan, o hur vi än justera dörrarna så blev de inte mindre. Men får duga. Haha! Så blev en lugn kväll sen. 

Sen måndag var de åter till jobb för min del. Kändes konstig att behöva gå upp så tidigt. Men kändes ändå härligt att Vara tillbaka på jobb. Mina skor som jag så länge velat ha fick jag idag av min brukares syster som varit i USA. Så tusen tack Anne Marie. Du e en ängel som gjorde de möjligt... Sen på kvällen var de jag som stod för middagssittningen, så mamma Lippi o Sara kom på middag. Blev marockansk kycklinggryta o potatisgratäng. Alla tyckte om de utom gubben.
Men alla kan ju inte gilla allt. Var dock första gången jag gjorde de. 
Sen igår vart man ledig, men ändå så åkte jag till chefen för att hämta handskar till jobbet. Sen var de diska o plocka undan där hemma. Men när rastlösheten satte till var Jaz borta. När jag ringde henne så va hon på netto. Då jag o gubben planerat att fixa en sladd till min tattomaskin så ville jag då de fixat. Tiden gick o hann ringa tösen min 2 ggr till. Men hette hon fortfarande var på netto??!! Vf så lång tid? Men sista gången va hon i hissen. Tack o lov tänkte jag. Börja nästan bli orolig. In kommer hon med ett leende o fram kommer hon med en blomma inslagen o ett gulligt litet kort. Mamma hjärtat smälte... Blev jätteglad. Fick även mig att tänka på när jag var liten. Jag var likadan. Kunde nästan få damp på mamma o pappa om jag inte fick min guldpeng. För jag hade oftast bokat med floristen i eket att jag skulle ha min ros (oftast) till mamma o pappa. Men de va förr. 
Efter de åkte vi iväg o fixa sladden till min maskin. Va även på Ikea o fixa galgar till Jaz garderob. En sväng på media mörkt o handla film till Jaz o en runda inom ÖB o handla. Sen bestod kvällen. Av tvätt mellan 18-22. Så efter de blev de sängen för min del. Hade sjukt ont efter min bussresa till stan tidigare under dagen. Bussen small i guppet på närlunda så hårt att de ryckte till i huvudet. Så med ont i nacke/ rygg o ena skulderbladet plus kommande skallebank blev de smärtstillande o sängen.


Sen idag var de bara upp o göra sig redo för jobbet igen. Väl på jobb har jag kännt mig helt nere på grund av hjärtat där hemma. Han har varit så tvär o negativ den sista veckan så de börjar bli jobbigt. Får väl ta tjuren i hornen o be han ändra sig. Eller så pyser Zezze iväg en sväng. För tänker inte låta negativ energi sno mitt humör o min energi.
Ha de gott allesammans o gott nytt år på er! O va rädda om er! Sup nu inte skallen i bitar o spräng bort några fingrar....
Puss o kram 






















måndag 22 december 2014

Känns

Ja då vart de måndag o julveckan e här. Vart ute med de flesta klapparna igår. Så skönt att ha de klart. Blev sängen tidigt igår. Men den ro man försökte få i kroppen vara inte länge. Runt halv elva då jag precis lagt mig ringde både mobil o hemtelefonen. De va hemtjänsten som ville berätta att de skickat in Mami med ambulans. Tack för den!! Så blev ingen lugn o ro i min kropp... Frågade om jag behövde åka in, el om jag kunde hjälpa till på något sätt, men behövdes ej. Då min andra storebror skulle komma in till Mami så blev de att jag skulle ringa han nu på morgonen o säga att vi skulle ändra planerna idag. Men behövde jag inte göra då Mami ringde 7.30 i morse. De kunde inte göra nåt mer än att öka hennes dos på medicinen. Så hon hade fått komma hem runt 5 så hon va trött o skulle lägga sig. Hjärtsvikt o njursvikt pga all vätska i kroppen. Den stackaren! Önska jag kunde klona mig o hjälpa fler ....
Så till jobb o göra de sista jag kan här idag, för sen e de några efterlängtade lediga dagar för min del. Taggad inför morgondagen. Då skal de shoppas med sissi o tösen på Ullared. Känner mig glad o förberedd. O sa till hjärtat igår att så här (lugn) o förberedd har jag nog aldrig varit inför jul. O då e de ändå jag som har de hemma. Längtar till den dagen man äger ett hus. Då skall jag fan samla alla vänner o familj under ett o samma tak. Gemenskap, tomte till barnen o julklappsspelet för vuxna. God mat o dricka o bara vara. Det hade varit den ultimata julen. Neh nu får de räcka för stunden. Ha de fint allesammans. Puss o kram 

God Jul


God Jul älskade vänner ....
Va rädda om er o stressa inte ihjäl med allt som hör julen till. 
Puss o kram

lördag 20 december 2014

Lör 20dec

Ja då vart de helg igen. Tiden springer iväg. Igår blev de lämna tösen till bussen, Sen hem o duscha o åka iväg till stan för kaffe med Nettan. 
 
Det är just sådana stunder som sätter guldkant på ens vardag. Komma ut, koppla av o träffa folk.
Man e så fast i sin lilla bubbla hemmet o jobbet så man uppskattar allt som är utanför just de sakerna. Efter kaffet blev de upp till alfo där de hade billig nötfärs .så handlade hem 3kg innan jag åkte hem o lämna de. Men där va de ingen lång väntan förrens de blev dax att bege sig till jobb. På väg till jobb mötte jag även mina små hjärtan Emelie o deon som va på väg till stan..o på tal om annat, helt underbart väder för december.

Timmarna gick snabbt på jobb o väl hemma var de värma rester från dagen innan till måltid. Efter de blev de handling lite varstans. Sen hann man landa ned rumpan i soffan en liten stund innan de blev kudden. 


Sen natten har man sovit som en kråka. Men men bara att göra de bästa av dagen. Vaknade tyvärr av ett tråkigt meddelande. En gammal vän förlora sin kamp i cancern. En som jag vet kämpa för rosa bandet mfl då han själv hade familjemedlemmar som drabbats av cancer, och idag somna han själv in av de. #fuckcancer. Vila i frid fredrik burle. För övrigt var de snabbfrukost i morse innan jobb.



Sjukt trötta hela högen, haha. Dottern vakna ändå av sig själv idag, så alltid nåt positivt. Idag står inte så mycket på schemat. Jag jobbar, gubben är med i kortegen med lastbilar o chaufförer, o lillan e med mormor hos min storebror m familj på julmiddag. Efter jobb blir de ett besök till lillebror o Sara för att gratta han i efterskott, sen ikväll blir de pizza o tv kväll i soffan.  O har jag orken o hinner blir de även julklappsinslagning. Ha de gott allesammans. Puss o kram o trevlig helg.

onsdag 17 december 2014

Onsdag.

Jäkla tid till att springa iväg. Idag e de en vecka kvar till julafton. Så om en vecka står man vid spisen o skall fixa all julmat till familjen. Annars var de full rulle igår. Fick fixat de sista med julklapparna o hjälp Mami på Ikea o väla. Så nu är det ur världen oxå. 


Hann hjälpa Linda oxå med en sak innan man drog hem o fixa käk o höll de man lovat tjejerna sen länge. Pepparkakshusbakning .... Så kan med andra ord säga att jag var helt slut igår. 


Så när man väl kom i säng o vakna idag var man seg som kola. Blev ett par koppar kaffe hos Nettan så de tackar jag för 👍😝 
Nu börjar man bli människa igen. Vet oxå att hjärtat åkt hem från jobb då han ej mådde bra i magen. Så hoppas inte de e nån jäkla sjuka. För de klarar man sig utan. Men mysigt för katterna med sällskap. Nej nu blir de fortsätta här. 
Puss o kram på er!

måndag 15 december 2014

Måndag

Ja då vart de måndag o ny vecka. Känner mig för en gångs skull taggad att jobba. Hade supernice helg. Dock ser man sleten ut, haha! 
Känner mig även lugn inför jul. Har redan fixat hem de mesta. E bara smått som julgodis o bröd som skall fixas. Men gör jag dagen innan då jag vill ha ett färskt bröd. Skall även grilljera julskinkan o rulla köttbullarna lille julafton som jag kallar de.  Funderar även på om jag skall ha uppesittarkväll hemma med bingot den 23:e. Hade varit mysigt. Men låter tanken vara kvar. Nu blir de fortsätta här. Ha de gott. Puss o kram 

söndag 14 december 2014

Bakis.se

Ja då jag hade biljetter till årets julgala ville jag inte bara att de skulle gå till spillo. La ut de för försäljning, me inget napp för ens precis innan, men då hade jag redan bokat in med Nettan. O innan jag drog på julgalan med henne så vart jag o träffa mina små tvillingbrödrar o hämta lite från huset i eket. Blev även en sväng till hagstad o skogen för att plocka lite granris till min dörrkrans. Efter julgalan blev de ner till Dickens för att möta upp hjärtat o Robban o den andra Nettan. Där va gubben redan på g, men visa sig att de va inte mycket jag missat där nere. Vid 2 drog vi hem sen blev de sängen. Men att vakna var ju de sämsta. Haha. Gubben megabakis o jag blev de efter att ha varit uppe en stund. Försökte sova bort de men hick inte, så tog en pw på nästan en halv mil, men de lugna bara magen. Huvudet ville bulta på, så blev soffan en stund till. Men sen så var de klart för min del. Halva dagen borta. Typiskt. Zezze får sluta dricka. Haha. Men hjärtat har varit borta hela dagen o redan lagt sig för längesen. En annan har hunnit diska undan, laga mat, tvätta o hänga upp de, bädda rent, prata med lillan o sen Mami o även varit inne hos grannen en stund. Så känns som jag ändå kommit ikapp lite gällande dagens sysslor. Nu blir de förbereda inför morgondagens jobbpass. Sen på tisdag blir de nog med Mami till väla så hon kan handla sina klappar till jul. Ha de gott allesammans. O tack alla för denna helgen. Puss o kram