onsdag 31 december 2014

Nyårsafton

Ja nu e de över en vecka sen man skrev här sist. Så kan bli ett långt inlägg. Men låter bilderna tala mest för sig själva. Den 23 åkte jag o lillfisen med sissi till Ullared. Va härligt att komma iväg o få shoppa loss lite. Kändes som mycket folk men va hur Lungt som helst på em. O inte en kotte o restaurangen... Lyckligast va nog Jaz som fick sitt dans spel... Dock hann vi inte hem till min uppesittarkväll men fick spelat slutet. O gubben låg med 39,4 graders feber när man kom hem.

Ja sen va de julafton. De va bara att börja  grilljera skinkan o förbereda allt. Kände dock att jag fick allt att flyta på. Va ju bara bröderna som inte kunde hålla tid. O massa mat blev över. Men för övrigt var alla nöjda.
Fick tatueringsmaskin, klocka, örhänge, min köksmaskin av hjärtat sen innan, kruka, ljus o ljusfat.
Sen kom juldagen. Hade inget planerat. Men fick samtal, så en stund senare hade man micke o Binis på besök. Så där blev de fram med resterna av julmaten. Satt även med Jaz en runda o skulle göra oss förstådda hur man skulle göra loomis på ställningen. Haha. Micke sa vi va klena som inte kunde förstå en beskrivning, så vi sa gör de bättre själv o visa oss, men han kunde inte bättre själv, haha! Så vi gav upp på den fronten. 
Ja sen vart de den 26. Då vart jag redan trött på julen. Så för min del var de plocka ner allt med julen. Så de tog mer eller mindre hela dagen. Blev även lämna Jaz till Musse o Linda då det var deras helg. 
Sen den 27 var en lugn dag. Gjorde inte många knop mer än att plocka där hemma, diska o börja plocka undan på Jaz rum. Senare på kvällen var vi sjukt rastlösa så blev köra Emelie till klubben, sen blev de hem till svärmor o svärfar för att lämna deras julklapp. Fick även julklapp därifrån. Så fick en söt liten blå lykta med stjärnor. Tack!! 
Sen kom söndag den 28. Då vakna gubben före mig för en gångs skull. Blev frukost o diska där hemma. Sen börja jag röja på Jaz rum igen. Fick frispel på alla sakerna på golvet. De hela sluta med en hel sopsäck med skit. Så va bara att kasta de innan huliganen dök upp. Precis när jag bestämt mig för att åka o handla en garderob så sa Linda de var på väg. Så fick lämna nyckel till de så de slapp stå ute i kylan o frysa. Väl hemma va Linda gullig o hjälpte mig att skruva ihop den. De enda som stör mig e glappet i luckan, o hur vi än justera dörrarna så blev de inte mindre. Men får duga. Haha! Så blev en lugn kväll sen. 

Sen måndag var de åter till jobb för min del. Kändes konstig att behöva gå upp så tidigt. Men kändes ändå härligt att Vara tillbaka på jobb. Mina skor som jag så länge velat ha fick jag idag av min brukares syster som varit i USA. Så tusen tack Anne Marie. Du e en ängel som gjorde de möjligt... Sen på kvällen var de jag som stod för middagssittningen, så mamma Lippi o Sara kom på middag. Blev marockansk kycklinggryta o potatisgratäng. Alla tyckte om de utom gubben.
Men alla kan ju inte gilla allt. Var dock första gången jag gjorde de. 
Sen igår vart man ledig, men ändå så åkte jag till chefen för att hämta handskar till jobbet. Sen var de diska o plocka undan där hemma. Men när rastlösheten satte till var Jaz borta. När jag ringde henne så va hon på netto. Då jag o gubben planerat att fixa en sladd till min tattomaskin så ville jag då de fixat. Tiden gick o hann ringa tösen min 2 ggr till. Men hette hon fortfarande var på netto??!! Vf så lång tid? Men sista gången va hon i hissen. Tack o lov tänkte jag. Börja nästan bli orolig. In kommer hon med ett leende o fram kommer hon med en blomma inslagen o ett gulligt litet kort. Mamma hjärtat smälte... Blev jätteglad. Fick även mig att tänka på när jag var liten. Jag var likadan. Kunde nästan få damp på mamma o pappa om jag inte fick min guldpeng. För jag hade oftast bokat med floristen i eket att jag skulle ha min ros (oftast) till mamma o pappa. Men de va förr. 
Efter de åkte vi iväg o fixa sladden till min maskin. Va även på Ikea o fixa galgar till Jaz garderob. En sväng på media mörkt o handla film till Jaz o en runda inom ÖB o handla. Sen bestod kvällen. Av tvätt mellan 18-22. Så efter de blev de sängen för min del. Hade sjukt ont efter min bussresa till stan tidigare under dagen. Bussen small i guppet på närlunda så hårt att de ryckte till i huvudet. Så med ont i nacke/ rygg o ena skulderbladet plus kommande skallebank blev de smärtstillande o sängen.


Sen idag var de bara upp o göra sig redo för jobbet igen. Väl på jobb har jag kännt mig helt nere på grund av hjärtat där hemma. Han har varit så tvär o negativ den sista veckan så de börjar bli jobbigt. Får väl ta tjuren i hornen o be han ändra sig. Eller så pyser Zezze iväg en sväng. För tänker inte låta negativ energi sno mitt humör o min energi.
Ha de gott allesammans o gott nytt år på er! O va rädda om er! Sup nu inte skallen i bitar o spräng bort några fingrar....
Puss o kram 






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar