tisdag 29 april 2014

Tankar

Ja igår va de jobb o sen hem o hjälpa Mami. De sluta med att vi satt på hennes balkong med en kopp te o kanelbulle o gotta oss åt kvällssolen. Emelie o deon som skulle sova över blev uppskötet till idag. O sen när de gäller mina tankar så e de kaos igen. Vet att ålder bara är en siffra, men de maler om o om igen i huvudet. :( ha en fin tisdag allihop. Puss o kram

söndag 27 april 2014

Lördag

Ja efter jobb blev de en helt awesome kväll.., jag fick åka bil med musik jag tyckte om.. O massa härliga vänner o småbröderna med mig. Streetrace på banan i Malmö, fritt kör i Löddeköpinge o sen Streetrace i hbg. Ja mer än så behöver jag nog inte skriva för att berätta att de va rena julafton för mig... Haha. Nej nu tillbaka till jobbsysslorna. Puss o kram på er. 



lördag 26 april 2014

Lördag

Strålande väder o änsålänge har jag klarat mig med snörvlande näsa. Hoppas på att slippa attacker. Igår va man hos Nina, daniel o Emilia o kolla deras nya lgh. Jättemysig ... Sen drog vi till plantan o hämta deon o passa han en sväng så Mami hans fick vila. Sen vart de jobb för min del. Sen efter jobb var de vin o käk med Vänner. Ja sen fick man nyheten att min gamla granne fått sina tvillingstöser o min kära vän blev moster. Så massa bebisar. Härligt! Ha de gott allesammans. Puss o kram 


onsdag 23 april 2014

Fy fan

Orkar inte mer av den här skiten. Den här pollenallergin tar min energi. Ge mig styrka!!!

söndag 20 april 2014

Lördagen

Ja iväg kom jag o de med ett härligt gäng. O jag ska berätta mer om de när jag sovit. För just nu går ögonen i kors o vill bara sova så jag orkar titta på loppisen o sen hämta hem min tös! Laddar upp några bilder från dagen. Sov gott. 
Mer bilder kommer imorn. Men här var några smakprov .

fredag 18 april 2014

Fredag kväll.

Ja sorry för dröjesmålet. Efter jag kom hem från jobb igår va de bara byta om o bege mig till Mami där de blev lite påskmat. Sen skulle jag handla så mina bröder fick köra mig. O däremellan fick jag köra mellan mamma o mig. Haha! Lycka!! Måste fan låna manuell bil av nån o öva så jag känner mig säkert till att bara ringa o boka tid till uppkörning.
Ja annars var de packa upp varorna o förbereda väskan o annat inför idag. Är snart dax att bege mig till Jönköping på bilmässan med Nettan, AnDy, Collin o hans son.
Ska bli sjukt kul för så mycket som man längtat efter detta :)
Ja om de blir någon mer uppdatering el att vara aktiv vid mobilen idag vet jag ej. Men ha de super! Puss o kram 

Fredag morgon.

Ja jag vakna av att telen ringde i morse. Det va min tös som ville vinka i rutan uppe på Ullared. Så va bara att starta ipaden o titta på tösen. Efter de blev de upp o klä sig, starta kaffet o ta en macka. Sen blev de iväg till jobb. Så här var de bara att sätta igång med sysslorna. När jag sen skulle till affären såg jag ett bekant ansikte. Där va Carina. ( kompis mamma o gammal granne från eket) Så önskade henne glad påsk. Ja sen har tiden sakta tickat på. Dax för tvätt nu kl 14, sen får jag se hur de blir ikväll efter jobb. Blir ev påskmat hos mamma. Men ha de gott o glad påsk på er! Puss o kram 

torsdag 17 april 2014

Torsdag eftermiddag kväll.

Ja de va fullt upp på jobb i morse och efter de var jag på stan o fixa lite ärenden. Sen var de raka vägen hem till Jaz Emelie o deon. Sötnötterna hade städat o diskat när jag va på jobb. Jaz drog ut direkt nästan till Selma o jag o Emelie va hemma. Vid halv två drog Emelie o deon hem o jag gick o handla till mamma. O ja de blev storhandling. Haha! Fy fan va tungt. Men men, nu vet jag att hon har saker hemma så hon klarar sig.
Efter de var de hem o vila o sen handla till sig sj.
Då det e nåt jag reagerat på idag så har de varit lite jobbigt med näsa ögon o trött.
Medicinen jag köpte gjorde de bara värre enligt mig.
Då Jaz skulle till papi idag sa jag hon fick välja vad vi skulle äta idag, så blev McDonalds. Så halv sex typ åkte vi till stan o handla på Systembolaget sen promenerade vi hand i hand till McDonalds på knutan. 
Där blev de käk sen iväg med bussen till drottninghög. Men fy som de hade hunnit blåsa upp. Så när jag väl skulle hem igen blev de vänta på söder i regn o blåst o höll på att frysa ihjäl. Så när man var hemkommen här blev de raka vägen i duschen. Så nu ligger man nerkröpen i soffan med täcket på sig o två tussar i näsan som den rinner just nu. Blir snart sängen då de e jobb imorn. Så ha de gott allesammans o sov gott. Sen glad påsk på er!!

onsdag 16 april 2014

Onsdag kväll

Ja då e man klar för idag o Jaz är badad o nattad. Deon sover oxå redan men hans sömn är orolig. Så märker hur natten blir. Så med de avslutar jag bloggen ikväll o säger natti. Sov gott vänner.....

Onsdag kväll

Ja då vart man hemma o tvättmaskinen kom. Så nu står den här. Men måste bra ha lite förlängningar på ett par slangar. Men hinner jag kanske fixa imorn.
Ja annars har mina sötnosar kommit. Har även hunnit fixa käk.
Blev kycklinglår o ungsstekta potatisklyftor/ grönsaker och till efterrätt vaniljpannacotta med hallon o blåbär. 
Ja änsålänge en chill kväll. Emelie nattar deon o Jaz e ute med Selma på sparkcykel men blir att ringa hem henne då de e dax för duschen o nattning. Så ha de gott alla vänner. Om de blir nåt mer  inlägg idag vet jag ej, men de märker ni isåfall. Puss o kram 


Onsdag middag

Ja idag var de fixa lite ärende till min brukare i detta härliga väder. På väg till mitt gamla område för att hämta hans medicin fick man sig en flashback. Att gå under tunneln o upp mot köpcentret fick en att inse hur skönt de e att slippa de området. Jag har de verkligen mycket bättre där jag bor du. Passade även på att gå därifrån till jobb då jag hade tid tillgodo. Väl på jobb har allt glidit på som vanligt. Bara en timme kvar innan jag ska bege mig hem. Sen imorn blir de upp tidigt för att bege mig till jobb för att fixa provtagning på vc. Vilket betyder att jag ej behöver ta min schemalagda em, o vilket gör att jag har mer tid över för Jaz att hitta på nåt kul. 
Idag kommer även min sötnos o hennes charmtroll o sover över. Skall se om jag lyckas komma ut på en pw med han denna gången. Jag bara säger de hela tiden att jag ska ut o gå men har aldrig blivit att man fått tummen ur röven som man säger! Haha...
Nej nu får ni ha de gott. Puss o kram på er :)

Onsdag Morgon

Ja då vart de en ny dag med nya tag. Har massa att fixa nu innan man ska till jobb. Men det är jobbesaker för skall få gå lite tidigare idag pga att min tvättmaskin kommer. Men ska nog gå bra. Frukosten är nere så nu e de bara att få på min tös alla kläder så man kan gå. Så ha de super o njut nu av solen ni som har de.
Puss o kram 

tisdag 15 april 2014

Tisdag kväll.

Ja efter jobb var de inte många knop man gjorde. Blev man satte sig på balkongen o försökte njuta av de sista strålarna sol för idag. Sen blev de även diska en runda. 
Sen hade jag inte ork el motivation att fixa käk. Så när jag prata med Jaz på tele blev de bestämt pizza i stan. Upp kom hon o Selma med en jätte teckning som de hade målat. Sen kom Selmas mamma o sa de skulle iväg o äta. Snällt som bara den fick jag o Jaz åka med de ner. Så blev pizzamys för oss alla. Väl på pizzerian hade tjejerna jätteroligt medans jag hade Emma att prata med. O Abdallah kunde njuta av Anver o de andra killarnas prat. Efter de körde de mig till Åse som kunde låna ut sin säckakärra . Så jäkla gulligt av både Emma o abbe att köra mig o sen av Åse för att jag fick låna den... En stor orossten släppte från axlarna. För nu vet jag att maskinen kommer upp utan att behöva skada ryggen.
Väl hemma kom jag på att jag var ju tvungen att göra plats på toa.
Så har provisoriskt fått flytta ut trådbacken i hallen så jag kan få in maskinen imorn. Sen blir de att fixa hyllan i helgen om jag får hjälp av brorsan att få ut mamma på Ikea o hem med lådorna. Men får bli på söndag em isåfall. För har ingen aning när ja kommer hem från Jönköping ... Vet bara att jag längtar så sjukt dit o att de ska bli sjukt roligt...
Nej nu blir de få tyst på tjejerna som jag precis varit inne o läst en saga för. Så god natt alla vänner o sweet dreams! 
Puss o kram på er 

Vikt

Har suttit o tänkt en hel del på de här med vikt. Har många vänner som gjort denna operation som jag gjort. Vissa pratar tyst om de med de närmsta och vissa pratar öppet om de med de flesta. Men tyvärr får jag väl säga att många anser att en sådan här operation är en snålskjuts. Visst kan jag delvis säga att de första 3-6 månaderna e de, men de har o göra med portionerna man äter o allt annat runt om. Men det är ju valet av att äta mindre portioner o nyttigare mat som gör att man går ner.
Och enligt mig mer ork att röra sig vid viktnedgång. Jag har redan testat att äta med de gamla vanorna ett par veckor, o vad hände? Jo 3 kg upp på 2 v utan problem. Så snälla säg inte detta är en snålskjuts... Operationen är ett hjälpmedel men resten är vad vi själva kämpar för.  Jag har varit enorm och känner mig delvis i den storleken, men samtidigt så är jag en annan person. Men  i huvudet blir man bara så irriterad när folk säger att man har ändrats som person. Ja kanske storlekar i kläder men Thats it!! Jag e fortfarande gamla knasiga o spralliga zezze. Samma människa som förut. Sen de som oxå stör mig runt detta är att många gör de till tävling. Man läser på forum överallt att många hetsar imellan hur många kilo på visst antal månader osv. Visst gläds man åt viktnedgången men det är en resa man gör för sig själv och sitt välmående. Sen att ha vänner som stöttar är underbart. Men varför hetsa? Nej jag mår bra och det e huvudsaken sen får de ta den tid som behövs för kroppen att nå sitt mål. Så ha de gott vänner! Tro på er själva och  gör inte livet till en tävling. 
Puss o kram
Bjuder på denna bild då jag var lite större o nu.

On My way!

Ja efter att lämnat min tös hos Mojjan var de ta buss till jobb.
 Väl på söder var de byte av buss. O på den bussen satt Nettan. Var ett bra tag sen man träffa henne. Så blev en snackestund på bussen. När den sen kom till stattena så hoppa Helèn Liam o Emelie på. Så en del kändisar på bussen. Emelie kände inte igen mig pga hårfärgen. Hennes åsikt var även att jag passar bättre i mörkt hår. 
Men men... Alla har vi åsikter. 
Brukar göra egen mat att ha med till jobb, men idag fuska jag med en färdigrätt. Har dock inte ätit den innan.

Så kanske ny. Annars på tal om vädret e de underbart idag. Solen skiner vilket gör att humöret e på topp. Nu blir de fortsätta här. Tjingeling

Tisdag.

Ja god morgon världen. E superseg idag. Men ligger inte inne med migränen som man hade igår. Idag bara känningar i bakhuvudet. Så nu sitter man här med sitt morgonkaffe o hoppas de försvinner helt. Min tös gick o satte sig vid datan direkt så såå social var hon denna morgon. 
Har även skaffat swish på lillebrors begäran. Så får se hur de fungerar sen.
Annars blir det de vanliga för min del idag. Lämna tösen hos Mami o jag själv skall bege mig till jobb. Har fortfarande smått panik över att inte fått tag på en säckakärra. Men men. Nu blir de fixa de sista här o göra tösen klar. Ha de fint alla vänner o hoppas er dag blir bra. Puss o kram